HABERLER

 
PSNE Magazin
PSNE Magazin, yeni içerik ve tasarımını ilk kez Mart 2012 sayısında okuyucularına tanıttığı dergide Marşandiz Stüdyolarına yer verdi.
 
 
TASCAM 42B
TASCAM 42B 1/4 inch 2-track ile MarşandizStüdyolarında Analog Master kayıt yapma şansı...
 
 
Pro Tools HDX
Marşandiz Stüdyoları dünya ile aynı anda son teknolojiyi takip etmeye devam ediyor. A stüdyosunda ki sistemimizi PRO TOOLS HDX 2xI/0 16x16 ile güncelledik.
 
 
YAMAHA Subkick Davul Mikrofonu
YAMAHA Davul mikrofonu ile MarşandizdizStüdyolarında kayıtlarınız daha farklı olacak... Subkick 100 Hz'in altındaki sub frekansları yakalamak, kick ve floor tom'larda kullanılmak üzere, geleneksel mikrofonlara destek ve alternatif olarak üretilmiştir.Subkick yararları, davul kaplaması ve özel ağdan yapılmış deri içindeki standart bas hoparlörlerinin mikrofonik özelliklerinin kombinasyonudur.Yamaha davul Artistlerinden Russ Miller'in buluşu olan subkick'i kendisi şöyle açıklar;" Kayıtda ve Canlı performansda ki renksiz kick davuluma, gerçeği yakalamak için bir yol arıyordum". Subkick bir mikrofon yada bir davul değildir her ikisidir. Normal pozisyonda yerleştirilen bir davul mikrofonu gerçekten tüm frekansları yakalayamaz. Bazı davul karakteristiklerinin birleşimi ile ilgili bir fikrim vardı, cok geniş mikrofon diyagramı olan bir hoparlör kullandım ve subkick doğdu. Subkick frekans respons'u 20Hz-8Khz olan 10 in woofer'a, 7 kat maple kaplamanın şoklanarak monte edilmesi ve 10 inch ağ deri takılması sonucu yapılmıştır. Normal kick mikrofonunun yanında, kendi sehpası üzerinde, ön derinin her hangi bir bölgesine yaklaştırarak kurulur, XLR kablo ile miksere bağlanır ve EQ, Kompresör veya 48 Volt Phantom power gerekli değildir. Marşandiz'de, daha önce başka bir yerde almadığınız İnanılmaz bir bas soundu aldığınızı göreceksiniz.
 
 
Mastered For Itunes
Marşandiz Stüdyoları; APPLE firmasından ‘MASTERED FOR ITUNES (MFIT) formatına uygun kodlama ve Master üretme lisansını aldı. Dünyada ve Türkiye’de de dijital müzik pazarının büyümesiyle birlikte, dünyanın en büyük dijital müzik platformu olan Itunes , müzik severlere ve dinleyicilere, bilgisayarlarından, telefonlarından, Ipod/Ipad lerinden CD kalitesinden (44.1 khz/16 bit) de daha iyi bir sound duymaları için MFIT formatını (24bit) geliştirdi. Mastered For Itunes (MFIT) un en önemli özelliği dosya formatının 24bit, yapılacak kodlama için ise dosyanın en yüksek çözünürlükteki versiyonunun kullanılmasını istemesidir. APPLE ile görüşmelerimiz neticesinde, Marşandiz Stüdyoları olarak, Itunes Store da satılacak parçalarınızın kodlanması ve MFIT formatına uygun master’lanması için lisansımızı almış bulunmaktayız.
 
 
OkoTango Quartet'in yeni albümü Tandas çıktı
Yapımcılığı ve tüm kayıtları Stüdyo Marşandiz tarafından yapılmış olup OkoTango Quartet albümü Tanda'lar şeklinde düzenlenmiş ve dans edilebilirliği yüksek, keyifli tango, vals ve milongalar'dan oluşturulmuştur.
 
 
Pro Tools 11
B Stüdyosunun Pro Tools sisteminini Pro Tools 11 2x I/O 16x16 ile güncelledik.
 
 
Ekipmanlarımız Yenilendi.
Stüdyo B; Mac Pro, Pro Tools 11 ve Waves Mercury bundle plugins ile kayıt ve mikslere hazır.
 
 
Marşandiz Stüdyoları 'Miloco' bünyesine katıldı.
Marşandiz Stüdyoları olarak İngiltere'nin ve tüm Avrupanın en büyük 'Studio List'ine sahip Miloco ile işbirliği yaptığımızı burada duyurmaktan ve bundan sonra yurt dışından gelecek olan müzisyen ve sanatçılara da Türkiye'de kayıt yapma şansı sağlayacak olmaktan çok mutluyuz.Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız. https://milocostudios.com/studios/marsandiz-studios/